Skip to content

ISST Schroth opleiding

Sinds 2017 wordt de Duitse ISST Schroth Opleiding verzorgd door TopFit Janine Kerstholt en gehouden op de Biltstraat 443 in Utrecht.

Vanaf 2019 ben ik zelf gecertificeerd ISST Schroth Instructor en heb hiermee de bevoegdheid gekregen om zowel de opleiding tot ISST Schroth Therapeut, als de Refresher Course in Nederland te geven.

Hierdoor is ook de mogelijkheid ontstaan om de opleiding in de Nederlandse taal aan te bieden, hoewel het cursusmateriaal in het Engels is. De opleiding is Internationaal, hetgeen betekent dat het opleidingsmateriaal zowel als de examens in alle landen uniform is.

De opleiding is primair toegankelijk voor fysiotherapeuten met minimaal 2 jaar werkervaring. Onder bepaalde voorwaarden, zie de flyer, is het voor oefentherapeuten ook mogelijk om deel te nemen en opgeleid te worden tot volwaardig gecertificeerd Schroth Therapeut.

Voor informatie over de Schroth Opleiding klik hier.

Voor de flyer 2021 klik hier.

2021 ISST Schroth opleiding

Voor 2021 staat de ISST Schroth Opleiding gepland voor

Groep 1:
Blok 1: Van 30 maart t/m 3 april 2021
Blok 2: Van 31 augustus t/m 4 september.

Groep 2:
Blok 1: Van 25 t/m 29 mei 2021
Blok 2: Van 21 t/m 25 september 2021

De opleidingsdagen duren van 09.00u – 17.30u en er wordt van je verwacht in de avonduren tijd te besteden aan het bestuderen van de Reader.

Op de laatste dag van het eerste blok wordt het theoretisch examen gehouden, op de laatste dag van het tweede blok wordt het praktisch examen gehouden.

Tussen de twee blokken in wordt van de deelnemer verwacht dat er gewerkt wordt aan praktijkopdrachten.

Indien de opleiding succesvol afgesloten wordt, ontvangt de deelnemer het Certificaat van ISST Schroth Therapeut.

De ISST Schroth Opleiding is door het KNGF voor 2020 geaccrediteerd met 89 punten. Voor 2021 wordt accreditatie aangevraagd.

Aanmelden voor de ISST Schroth opleiding kan middels een mail naar: janine@scoliosebehandeling.com. U krijgt dan de aanmeldingsformulieren toegestuurd.