Skip to content

ISST Schroth opleiding

Sinds 2017 wordt de Duitse ISST Schroth opleiding verzorgd door TopFit Janine Kerstholt en gehouden op de Biltstraat 443 in Utrecht.

Vanaf 2019 ben ik zelf gecertificeerd ISST Schroth Instructor en heb hiermee de bevoegdheid gekregen om zowel de opleiding tot ISST Schroth Therapeut, als de Refresher Course in Nederland te geven.

Hierdoor is ook de mogelijkheid ontstaan om de opleiding in de Nederlandse taal aan te bieden, hoewel het cursusmateriaal in het Engels is. De opleiding is Internationaal, hetgeen betekent dat het opleidingsmateriaal zowel als de examens in alle landen uniform is.

De opleiding is primair toegankelijk voor fysiotherapeuten met minimaal 2 jaar werkervaring. Onder bepaalde voorwaarden, zie de flyer, is het voor oefentherapeuten ook mogelijk om deel te nemen en opgeleid te worden tot volwaardig gecertificeerd Schroth therapeut.

Klik hier voor meer informatie over de inhoud van de Schroth opleiding.

Klik hier voor de flyer van de eerstvolgende opleiding in 2023.

ISST Refresher Course

De ISST Refresher Course wordt gegeven in het 4e jaar na certificering als ISST Schroth therapeut, of in het 4e jaar na eerdere Refresher Courses. Met het volgen van de Refresher Course behoud je je internationale ISST Schroth certificering.
Het is een 2-daagse cursus waarin methodische kennis opgefrist wordt, casussen besproken en nieuwe inzichten gedeeld.
De Refresher Course heeft vanwege de inbreng van de deelnemers geen vast programma.

Voor meer informatie verwijs ik je naar de flyer.